Agenda raad blijft leeg!

Op de raadsagenda van 29 november stonden vier hamerpunten. Dit zijn punten die in de commissies zijn besproken en unaniem aangenomen. Daarom hoeven ze niet verder te worden besproken in de raad en kunnen worden afgehamerd. VVD maakt zich grote zorgen over de leegte van de raadsagenda. Er zijn veel opdrachten en uitdagingen voor Heemstede maar toch blijft de agenda leeg. De vele vragen van de raad, maakten dan ook dat de vergadering, ondanks de lege agenda, tot kwart voor elf duurde.

 Motie Veilig Verkeer Havendreef

De verkeersproblematiek in Heemstede staat hoog op de agenda. VVD heeft altijd gezegd; eerst de infrastructuur op orde en dan pas bouwen. Daarom hebben we, samen met D’66 en CDA, de motie Veilig Verkeer Havendreef ingediend. In de nieuwe wijk Havendreef worden momenteel 76 woningen gebouwd met elk twee parkeerplaatsen. Ook door de nieuwe wijk Wickevoort en de ontwikkeling van het Havenkwartier zal de verkeersdruk in Heemstede toenemen. Daarom roepen we het college op de mogelijke verkeerseffecten te laten onderzoeken en op zoek te gaan naar een goede oplossing.

Voetgangersoversteekplaats Binnenweg

Sinds een aantal weken liggen er op de Binnenweg voetgangersoversteekplaatsen. Deze ‘zebramatten’ zorgen voor veel onveilige situaties. Het is onduidelijk wat de functie is. Hebben voetgangers voorrang? Hoe moeten we dit schaakbord in wiebellijnen interpreteren? Inmiddels hebben diverse raadsleden en inwoners hun zorgen geuit. Al meerdere malen heeft VVD om opheldering gevraagd aan de wethouder. Zo ook deze raadsvergadering. Helaas hebben we nog geen antwoord van de wethouder ontvangen. VVD hoopt dat het antwoord snel komt, zodat deze onveilige situatie op de Binnenweg kan worden opgelost!

 Plein 1 op de agenda!

Inmiddels is het duidelijk dat de bouw van Plein 1 gepaard gaat met een enorme kostenoverschrijding. Waar het budget €1,8 miljoen was bij de start, zijn de kosten momenteel opgelopen tot €3,5 miljoen en het einde is nog niet in zicht. VVD maakt zich grote zorgen over deze parel in ons dorp. We zien absoluut de pracht en waarde van het gebouw en de gebruikers. Naast zorg over de kosten is de VVD ook bang voor een enorm parkeerprobleem. Vrij parkeren bij Plein 1 is interessant voor velen! Gebruikers van de Binnenweg, gasten van Plein 1 maar denk ook aan vakantievierders die auto parkeren en vervolgens met de bus naar Schiphol vertrekken.

 zorgen over de Lege Raadsagenda

Er zijn veel opdrachten en uitdagingen voor Heemstede. Bovenstaande voorbeelden zijn slechts een greep uit de vele vragen die raadsleden en inwoners hebben. VVD kijkt uit naar de voorstellen van het college. We willen nu aan de slag voor een duurzaam, sociaal en veilig Heemstede.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *